Nyheter

I Fyllingsdalen menighet gjør vi ulike tiltak for å være med på å redusere klimagassutslipp og negativ miljøpåvirkning. Et av de største tiltakene vi har er gjenbruksrommet vårt nede i kirken, eller rettere sagt gjenbruksrommene. Det som begynte med et lite rom med kun klær til de aller minste har nå utviklet seg til å bestå av flere rom med klær og sko til både store og små, bøker, spill, pynteting og annet nips og naps. Her kan man velge om man kun ønsker å levere fra seg ting, bytte det man kommer med i noe annet, eller kjøpe ting som man trenger. Gjenbruksrommet er for alle, uansett økonomi, men vi ønsker også at rommet skal bli brukt av de som sliter med å få endene til å møtes. Dersom dere kjenner noen, eller dere trenger hjelp selv, ta gjerne kontakt med oss som arbeider i kirken slik at dere kan hente klær og utstyr som dere trenger- helt gratis. De ansatte i kirken har taushetsplikt om dere ønsker å være anonym.

Vi håper at flest mulig ønsker å benytte seg av gjenbruksrommet. Tilbudet har allerede begynt å bli godt etablert i vår åpne barnehage og mange bruker det flittig. En dag kom en liten gutt i barnehagen og sa så fint at han skulle ned på “skatterommet” for å finne seg en leke. Det synes vi var et veldig flott og beskrivende ord. Kom gjerne på skattejakt du også.

Vi har dessverre ikke noen faste åpningstider ennå, men vi åpner gjerne opp i barnehagens åpningstid eller når det er andre arrangementer i kirken. Kunne du tenke deg å være med å utvikle gjenbruksrommet videre, så tar vi mer enn villig imot frivillige. Vi har blant annet behov for at noen sorterer og legger på plass klær og utstyr, er med å arrangere byttedager og loppemarkeder, samt er til stede når brukere kommer. Hvor mye og hvor ofte du jobber frivillig bestemmer du helt selv. Ta gjerne kontakt med Mariann Tveit,( tlf 41528807) eller Silje Maurstad (tlf 95722119) for mer informasjon.